Sigortacılık Sektöründe Güncel Konular Etkinliği Online Olarak Gerçekleştirildi

ÇAKÜ Kariyer Merkezinin düzenlediği “Sigortacılık Sektöründe Güncel Konular” başlıklı etkinlikte Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Aydemir ve Neova Katılım Sigorta AŞ İç Denetçi Osman M. Bilgin, öğrenci ve akademisyenlerimizle bir araya geldi.

Sigortacılık sektörünün tarihçesiyle konuşmasına başlayan İsmail Aydemir, sigortacılığın ve katılım esaslı bireysel emeklilik sisteminin günümüzdeki durumu hakkında istatistiksel bilgiler verdi.

Ferdi sigortaların ve emeklilik katılımlarının gittikçe artan bir ilgiyle karşılandığını belirten Aydemir, bu alanda gelecekteki beklentilerden ve sektörün tahmini büyüme hedeflerinden bahsetti.

Osman M. Bilgin ise katılım sigortacılığının diğer sigortalardan farkına dikkat çekti.

Katılım bankacılığı ve sigortacılık arasındaki ilişkiye değinen Bilgin, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunundaki güncel değişimlerle ilgili bilgiler verdi.

İç denetçilik hakkında da soruları yanıtlayan Bilgin, bu alandaki istihdam olanakları hakkında öğrencilerimize tecrübelerini anlattı.

Toplantı, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Öztuna’nın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 21 Haziran 2022 Salı